Bunga

Saturday, 23 November 2013

DAPAT INBOX


harini balik je dari keje aku bukak facebook tengok-tengok ade 1 inbox !!! nak tahu sape ??
hahahaha . Mohd Ferdaus saye la . katanya "jangan nak pasrah sangatla. miss you muniey gemok" aku terus senyum melebar . terus balas 
 YOU 
hahaha sonoknye kalau dia da ok . rindu kud aku kat dia tu . kepale tak lepas pikir pasal dia . hope kiteowg cepat ok la . penat la gaduh-2 nie . haduyaiii -,-

Friday, 22 November 2013

DIA SAYANG KAU


yeah !! kawan dia cakap . dia sayang aku . tapi sebelum kisah nie terjadi . bile kisah nie terjadi mmg taklah dia sayang aku . entah-2 membuak-2 rasa benci kud . sabar jela muniey haii . sekarang aku just tunggu masa dia text aku dan say rindu aku . kalo ade ! maka adelah . tapi kalau tak  just tutop buku and move on biarlah sejujurnya aku berharap dia kembali kepangkuanku . moga Allah mempermudahkan urusan ku . aminnnnnnnn 

GADUH



jyeah !!! seperti yg aku katakan . semalam gadoh teruk sampai terlafaz jugak pekataan putus dari dia . yang aku pulak call dia bukan nak memujuk tapi aku lagi apikan dia . niat hati aku sebenarnye nak saiko dia je . aku cakap la dengan dia yang aku memang dah ade boyfriend lain . dia terus cakap terime kasih sebab jujur , adoii !! aku setia gile kud dgn dia . celah mane pulak aku ade boyfrend . dia bersumpah yg dia mmg takde owg lain dia cume sayang aku . tergamam aku ! takutlah hubungan nie akan hancur terus . tapi buat masa nie mmg tak berhubungla . dia tengah marah aku takut nak pujuk . aku sayng dia sangat !! smpaikan masalah nie buatkan aku terlalu memikir sampai tak boleh nak focus dlm keje . semua owg tanye aku ok ke tak kat tempat keje td . aku langsong tak boleh focus ! aku takut sgt hilang dia . mcm mne aku nak dptkan dia semule nie . adoii -,-



Thursday, 21 November 2013

MENERIMANYA

aku tahu ada yang tak kene dengan relay nie . tapi taknak jugak dia jujur dengan aku biarlah ibarat sepandai-2 tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua . aku pun sekarang slow-2 taknak terlalu berhubung . dia pun tak ambik port pown . so just move on . kalau ade jodoh larila sejauh mana aku tetap dengan dia tapi kalau takde jodoh biarpun dalam dunia nie ade dia dan aku saja . tetap jugak takan berjodoh !! so the end story tak payah terlalu sayang kalau taknak hati nie terluke terus biarlah dirawat dulu sebelum makin teruk jadinye yea idok ?? ehehe 

....bye korang....

Tuesday, 19 November 2013

BERSABARLAH HATI


aku nak story pasal budak kat tempat keje aku tu . sumpah kalau ikut hati keperempuanan aku nie aku cukup terase gan dia . dia dah la suke pangil aku "baby" wadepak betulla . aku tak suke org pangil aku macam tu . aku puas marah then buat muke tapi still aku dia pangil mcm tu , lagi dia suke panggil adalahhhh . geram betul aku !  lepastu suke buli aku pulak tu . keje yang sepatutnye dia buat aku pulak kene buat , dia suro aku angkat barang-2 berat ! kemon la . tak malu ke suro pompuan angkat barang berat-2 . sedangkan kau bersenang lenang je . aku dan kau same je ! di bayar same . cume pangka, organisasi dan kemahiran je . aku memag tak mahir dalam bidang kulinari so aku memeng lemah dan aku tak pandai langsong ! tapi janganla gune kelemahan aku tu sebagai bahan gelak tawa kau . pleaselahhhhh !!! hormat k hormat . 
pakal je aku ade tujuan sebab tu lah aku kene keje dan terus bersabar . 
tapi ade mende yang aku nak puji tentang bos aku . dia gile happening and openminded gile-2 . siyez awesome bile borak gn dia . walaupun jeles la sikit sebab pengetahuan dia diluar jangkauan . aku suke org mcm tu . biasenye org yg selalu berfikir diluar kotak nie bahaya sikit sebab dia mudah membaca kelakuan orang dri care pecakapan dan pergerakan tapi dia takan cakap bodoh-2 mcm tu . dia mesti cakap dlm hias bahasa ! maybe la . tp kebanyakan mmg aku jumpe orgnye mcm tu . ehehehe . alhamdulillah dapat first gaji harini .

....bye korang....

Sunday, 17 November 2013

Risau Sangat


sejak dia pakai fone baru terlalu risau pulak la aku dengan dia takut lah kalau dia ade orang lain . aku nie syg sangat kat dia takut suatu hari nanti dia pegi dari aku
adatlah kan bercinta dengan janji-janji tak boleh dipisahkan mcm dia jugak
selalu janjikan aku yang tak akan curang dan tak akan luke kan hati aku . tapi still rase takut  arghhhh !!! aku tetap cube tanak terlalu sayang . tapi makin nak mengelak makin kuat pulak rasa sayang kat hati nie . haishhhhhhh 
harap takde pape la .


 ILOVEYOU FERDAUS 

Saturday, 16 November 2013

OFF FIRST DAY

Esok aku off !! alright rehat abis-2 . sumpah penat sangat bekeje . sampai sakit-2 kaki aku nie . aku hope hari-2 aku bekerje prestasi aku akan semakin cemerlang . aminnn . 

Thursday, 14 November 2013

Anniversary kami

assalamualaikum...
alhamdulillah setahun relay nie   dah macam-2 lalui bersama . hope segalanya berjalan terus sehinggalah si dia mampu membina sebuah masjid bersama . menerima akad dengan lafaz darinya amat aku nanti-2 kan  ! awak semua tahukan ? setiap orang menginginkan keindahan di alam perkhawinan . menjalani semua sama-2 . entah bila la tibenye waktu aku dan dia or someone yg masih menjadi rahsia tuhan tu . ehehehe . hanya berdoa dan menanti 


berhadapan dengan kerja yg agak memenatkan , aku keje kat sebuah hotel kat KL seriously sangat penat  walupun hanya sebagai seorang pembantu kitchen   tp keje nie gile penat . terpakse buat keje secare betubi-2 . smpai luke-2 tangan nie ha ok nie je nak story ! see you again


                                                   ...the end...

Monday, 11 November 2013

HARAPAN

assalamualaikum....

12 november 2013, lagi 2 hari lagi aku dan mohd ferdaus akan capai setahun pekenalan kami
macam-2 yang kami lalui sepanjang itu. aku tak boleh nak nafikan . selama pekenalan ini banyak yg dia bantu aku . dia sangup buat apa saje untuk aku . tapi aku still ragu-2 dengan dia . aku takut kehilangan dia . haritu masa aku ade peselisihan faham dengan dia . dia ade tweet kat twitter dia yang dia dah luahkan perasaan kat someone  aku nak tahu sanat sape someone nie . aku diam je . tapi dalam diam aku cube mencari siapakah dia ? ataukah aku ? urmmm ....
so complicated ! aku takut nak betul-2 sayang . takut nanti aku yg marane macam cinta dulu-2 sunguh kurang ajar . hahahaha . aku nie jenis kalau da sayang sekali aku tetap sayang . urmmm . aku hope sangatlah dengan umur aku yg semakin meningkat dewase nie . aku cepat dpt cinta sejati dan biarlah si dia . hahaha   kekwn aku ramai yg dah kawin , aku nie yg masih terkial-2 mencari dan mengharapkan cinta sejati . wakakaka ! takpe la life aku panjang lagi . jodoh pun dah ditentukan cume tak tahu sape lagi  so just move on walau apa pun yg terjadi...

                                                     ...the end....

Monday, 23 September 2013

SUKA DENGAR LAGU NI

JADIKAN AKU YANG KEDUA

Jika . . dia cintaimu
melebihi cintaku padamu
Aku pasti rela untuk melepas mu
walau ku tahu ku kan terluka
jikalau semua berbeda kau bukanlah orang yang ku puja
 tetapi hatiku telah memilihmu
walau kau tak mungkin tinggalkannya
Jadikan aku yang kedua
buatlah diriku bahagia
walaupun kau tak  akan pernah ku miliki selamanya
tadtadaa tadtadaaumm yaaa tadtadaumm
Jika . . dia cintaimu
melebihi cintaku padamu
Aku pasti rela untuk melepas mu
walau ku tahu ku kan terluka
jikalau semua berbeda kau bukanlah orang yang ku puja
 tetapi hatiku telah memilihmu
walau kau tak mungkin tinggalkannya
Jadikan aku yang kedua
buatlah diriku bahagia
walaupun kau tak  akan pernah ku miliki selamanya


...the end...

Sunday, 22 September 2013

Kebahagiaan yang tulus

Alhamdullilah . 

aku sedih kejap je sebab si FAKE tu . lepas tu aku meluahkan perasaan kat roomate aku . dorang bersungguh-2 nasihatkan aku dan bagi kekuatan pada aku . bahagianya aku . syukur sgt aku dapat kekwn mcm dorang yang salu ade disisi aku bila aku sedih mahupun gembira . dorang tak kenal langsung erti berkira , mengutuk orang . dorang nie saling meneggur kalau buat silap . best sangat !!! aku hargai pemberian Illahi kepada aku . mengenali dorang sangat-2 membahagiakan aku . hilang perasaan sedih aku dgn si FAKE tu . Ahahaha 

lagi satu nie . aku mmg da lame berkenan sangat dgn ustaz tu . ehehe !! tadi asik jumpa dia . melting betol aku tgok dia . aishhhh !! smpaikan aku gelabah 2 kali jatuh tu . kaki pown jadi lembik sebab tengok dia . ahahaha . happynyeeeeeeee 

Macam yang aku cakap kat roomate aku sebelum nie . aku nak jadikan ustaz tu secret admire aku je . selama 3 tahun aku berada kat sini . kalau la kesabaran aku nie mencapai tahap tu dan membawa sampai ke pelamin . betapa bersyukurnya aku . Alhamdulillah 

okey !! setakat itu sajalah diari aku pada harini . gudnite ull's


....the and....

Saturday, 14 September 2013

TUKAR LAGU

setelah sekian lama aku pakai lagu yuna - penakut . harini aku tukar lagi setengah mati merindu by judika . hope nice 
then lagi satu aku baru perasan yang icon kat tepi belah kiri nie da ok .
yesss !!! aku suka . ehehehe 

Tuesday, 10 September 2013

SENDIRIAN AKU

Hey ull's
harini dah masuk dua hari aku sendirian je .
tader peneman :face37:
tader yg tanye aku sehat ke tak ??? tader yang nak tanye mcm mane dgn harini ?
Sunyi sangat tader boroi :face32:
boroi jangan merajok lama-2 er . SAYA RINDU AWAK :face29:



gudnite dear sahabat 

Friday, 6 September 2013

hobi aku

hyep korangggg !!
nak shared gan korang nie pasal hobi aku , mungkin sama jugak kowd dgn korang . hobi aku sangat suke bergambar , Ahahaha !! mesti sama kan   #tahudaaaa# 
bukan nak cite pasal hobi sgt pown . just nak shared gambar aku ketika boringg ringg ringg . seriusly bosan . so let seeee 







 tabik untuk pembaca terhormat 

kat bawah nie pulak . aku and my romet !! join sekaki dgn aku
Ehehehe :D





okey sudah . itu sahajalah :")

 bye dear