Bunga

Saturday, 23 November 2013

DAPAT INBOX


harini balik je dari keje aku bukak facebook tengok-tengok ade 1 inbox !!! nak tahu sape ??
hahahaha . Mohd Ferdaus saye la . katanya "jangan nak pasrah sangatla. miss you muniey gemok" aku terus senyum melebar . terus balas 
 YOU 
hahaha sonoknye kalau dia da ok . rindu kud aku kat dia tu . kepale tak lepas pikir pasal dia . hope kiteowg cepat ok la . penat la gaduh-2 nie . haduyaiii -,-

Friday, 22 November 2013

DIA SAYANG KAU


yeah !! kawan dia cakap . dia sayang aku . tapi sebelum kisah nie terjadi . bile kisah nie terjadi mmg taklah dia sayang aku . entah-2 membuak-2 rasa benci kud . sabar jela muniey haii . sekarang aku just tunggu masa dia text aku dan say rindu aku . kalo ade ! maka adelah . tapi kalau tak  just tutop buku and move on biarlah sejujurnya aku berharap dia kembali kepangkuanku . moga Allah mempermudahkan urusan ku . aminnnnnnnn 

GADUH



jyeah !!! seperti yg aku katakan . semalam gadoh teruk sampai terlafaz jugak pekataan putus dari dia . yang aku pulak call dia bukan nak memujuk tapi aku lagi apikan dia . niat hati aku sebenarnye nak saiko dia je . aku cakap la dengan dia yang aku memang dah ade boyfriend lain . dia terus cakap terime kasih sebab jujur , adoii !! aku setia gile kud dgn dia . celah mane pulak aku ade boyfrend . dia bersumpah yg dia mmg takde owg lain dia cume sayang aku . tergamam aku ! takutlah hubungan nie akan hancur terus . tapi buat masa nie mmg tak berhubungla . dia tengah marah aku takut nak pujuk . aku sayng dia sangat !! smpaikan masalah nie buatkan aku terlalu memikir sampai tak boleh nak focus dlm keje . semua owg tanye aku ok ke tak kat tempat keje td . aku langsong tak boleh focus ! aku takut sgt hilang dia . mcm mne aku nak dptkan dia semule nie . adoii -,-



Thursday, 21 November 2013

MENERIMANYA

aku tahu ada yang tak kene dengan relay nie . tapi taknak jugak dia jujur dengan aku biarlah ibarat sepandai-2 tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua . aku pun sekarang slow-2 taknak terlalu berhubung . dia pun tak ambik port pown . so just move on . kalau ade jodoh larila sejauh mana aku tetap dengan dia tapi kalau takde jodoh biarpun dalam dunia nie ade dia dan aku saja . tetap jugak takan berjodoh !! so the end story tak payah terlalu sayang kalau taknak hati nie terluke terus biarlah dirawat dulu sebelum makin teruk jadinye yea idok ?? ehehe 

....bye korang....

Tuesday, 19 November 2013

BERSABARLAH HATI


aku nak story pasal budak kat tempat keje aku tu . sumpah kalau ikut hati keperempuanan aku nie aku cukup terase gan dia . dia dah la suke pangil aku "baby" wadepak betulla . aku tak suke org pangil aku macam tu . aku puas marah then buat muke tapi still aku dia pangil mcm tu , lagi dia suke panggil adalahhhh . geram betul aku !  lepastu suke buli aku pulak tu . keje yang sepatutnye dia buat aku pulak kene buat , dia suro aku angkat barang-2 berat ! kemon la . tak malu ke suro pompuan angkat barang berat-2 . sedangkan kau bersenang lenang je . aku dan kau same je ! di bayar same . cume pangka, organisasi dan kemahiran je . aku memag tak mahir dalam bidang kulinari so aku memeng lemah dan aku tak pandai langsong ! tapi janganla gune kelemahan aku tu sebagai bahan gelak tawa kau . pleaselahhhhh !!! hormat k hormat . 
pakal je aku ade tujuan sebab tu lah aku kene keje dan terus bersabar . 
tapi ade mende yang aku nak puji tentang bos aku . dia gile happening and openminded gile-2 . siyez awesome bile borak gn dia . walaupun jeles la sikit sebab pengetahuan dia diluar jangkauan . aku suke org mcm tu . biasenye org yg selalu berfikir diluar kotak nie bahaya sikit sebab dia mudah membaca kelakuan orang dri care pecakapan dan pergerakan tapi dia takan cakap bodoh-2 mcm tu . dia mesti cakap dlm hias bahasa ! maybe la . tp kebanyakan mmg aku jumpe orgnye mcm tu . ehehehe . alhamdulillah dapat first gaji harini .

....bye korang....

Sunday, 17 November 2013

Risau Sangat


sejak dia pakai fone baru terlalu risau pulak la aku dengan dia takut lah kalau dia ade orang lain . aku nie syg sangat kat dia takut suatu hari nanti dia pegi dari aku
adatlah kan bercinta dengan janji-janji tak boleh dipisahkan mcm dia jugak
selalu janjikan aku yang tak akan curang dan tak akan luke kan hati aku . tapi still rase takut  arghhhh !!! aku tetap cube tanak terlalu sayang . tapi makin nak mengelak makin kuat pulak rasa sayang kat hati nie . haishhhhhhh 
harap takde pape la .


 ILOVEYOU FERDAUS