Bunga

Wednesday, 16 April 2014

Kau Yang Satu

Aku sanggup berdusta dengan dia
sanggup mendengar segala hinanya
asalkan aku dapat bersama dengan mu
hidupku tak akan serupa lagi
selepas aku gelapkan hatiku
agar dapat menikmati sewaktu dengan mu

cinta yang,
aku,
sangup memberi kepada mu,
hanya sewaktu,

(chorus)
benarkan aku untuk bersamamu,
oh sayangku,
beriku peluang....
janganlah engkau menjauhi dirimu,
dariku,

kerna kau yang satu...

semoga rakan baikku tak mengerti,
perpisahan ku diam diam idamkan,
supaya aku tidak berasa terlalu kejam,

siapa sebenarnya dalam hatimu,
untukku ataupun untuk si dia,
jangan kau cuba menyangkal perasaanku

cinta yang,
aku,
sanggup memberi kepada mu,
hanya waktu,

(chorus)
benarkan aku untuk bersamamu,
oh sayangku,
berikan peluang...
janganlah engkau menjauhi dirimu,
dariku,
kerna kau yang satu..

benarkan aku untuk bersamamu,
oh sayangku,

woooo ohhh,

janganlah engkau menjauhi dirimu,
dariku,

kerna kau yang satu...

 Sekian 

Thursday, 10 April 2014

Oh Dugaan

hari aku ade test 2 financial management...
aku lemah subject nie.. 
hadoiii.... 
hope la malam nie aku boleh jawab dengan jayanya
kekwn doakan aku yea...
hari banyak dugaan aku...
belajar untuk sabar dan bertenang..
kalau ikutkan hati nak je marah-2
tapi kalau marah pun tak guna..
just pikir jalan penyelesaian
umur pun dah tua.. so boleh pikir baik dan buruk..
just smile my dear heart 

Tuesday, 8 April 2014

Ulang Tahun Mak

whatsup ?
today is my mom birthday 
 
 happy birthday to youuuuuu............
 happy birthday to youuuu...............
 happy birthday to youu my mom....
you always NUMBER ONE IN THE WORLD !!

kakak sayang mak sangat-2,
sayang yang takde titik noktah,
mak pemilik syurga kakak,
kakak akan selalu doakan mak sentiasa berada,
dibawah teduhan Nur Allah SWT....
dan setiap langkah mak sentiasa dalam keredhaan-Nya...
aminnn...

 I LOVE YOU SO MUCH TILL JANNAH MAK !! 















sekian 

Monday, 7 April 2014

Family day with ferdaus family

ASSALAMUALAIKUM

first of all.. I wanna say thank you so much to ALLAH s.w.t and
ferdaus family's.
thank you so much God because send me a amazing family
to my life... 
selain keluarga aku yg aku cintai dan aku rindui, 
keluarga dia juga dah jadi sebahagian daripada aku,
aku harap biarlah ini berkekalan sehingga di akhir hayat aku,
semoga ikatan yang terjalin sejak 14112012 nie berkekalan selamanya,

TAPI jika dia bukan berjodoh dgn aku,
aku terima seadannya ketentuan itu,
mungkin ada hikmah disebalik sesuatu,

pada tanggal 30 of march 2014 haritu,
aku dan ferdaus family's,
pergi ke water world Afamosa Melaka,
double wow moment,
double nice family yang teramatlah seporting,
Alhamdulillah perjalanan hari  itu berjalan lancar,

let's see the photo yg sempat dirakamkan 


nie si themok 


 gambar atas dan bawah nie pulak adalah big familynye 


 aku dan dia 


okeey !! 
itu sahaja untuk entri ni

Assalamualaikum



Monday, 17 February 2014

HIDUP STUDENT MACAM AKU

ASSALAMUALAIKUM....
sebenarnya takde ape yang nak dicakap
aku bosan dan aku cube mengupdate blog nie 
tanpa ade sebarang idea.
apa yang terlintas itu yang aku tulis.
ehehehe . 

Eh !! nak cite sikit hidup sebagai student.
bukan senang nak hidup tanpa ibu bapa if korang 
yang dah biase tu maybe takde ape kud . tapi bagi aku
agak sukar . semua kene buat sendiri
ibarat maacam "berdiri Diatas Kaki Sendiri"
balik kelas takde orang tolong masakan .
so kene la masak sendiri .
takde orang nak basuh baju.
so basuhlah baju SENDIRI-2
dan Masalah Kewanganlah yang paling 
mendesakkan bagi seorang pelajar
lebih-lebh lagi perempuan because perempuan nie
agak sedikit boros.
bile frist dapat duit dialah kaya tapi bile takde duit Kayap jadinya
dan itu terjadi pada diri aku jugak .
nak mintak duit kat mak . aku takut nak mintak
so most better aku berdiam diri jela .
menahan lapar dan makan je ape yang ade. 
tak mati pun kalo tak makan nasi 2 3 4 harikan ???
ehehehe .

Perkara yang paling menyeronokkan bagi seorang palajar pulak
ialah Sahabat !!! betulkan ??
semua mende kite kongsi dengan sahabat kite .
lebih lagi dengan roomate korangkan ???
makan same-2 . gelak same-2 . jogging same-2
mende tu jadi kenangan paling manisla boleh dikatakan

Jadi Hargailah waktu-waktu remaja korang dalam kolej or universiti sekalipun\
bende nie seronok taw !! if siapa yang tak dapat lalui waktu nie 
pada usia ramaja dia . sorry to say er korang memang rugi .

EHEHEHE 

...sekian...

Saturday, 8 February 2014

SUKE GILE DENGAN AKIM !!


start aku layan cite HORE HORE kat astro . aku jadi gile kat akim
mcm manelah dia boleh jadi hensem and suare dia
perh !!! layan siot . best gile .
aku kasi 4 bintang daia :D

nie dia !



COOOOMMmmmmEEEEeeeeLLL KAN ???
AHAHAHA

ok bye . that's all

Tuesday, 14 January 2014

Kasih Sayang Dia

Assalamualaikum

harini aku dengan dia date kat jj pegy karok kat greenbox . awesome and sangat-2 puas aku menyanyi tadi . hilang segala strees yang ade kat kepala nie .
lagi-2 pulak kat sebelah aku ade kekasih hati lagi la berbunga-2 hati ni di buatnya
lepas karok aku pegi main bowling pulak dengan dia . 
kiteorg main 2frem woi !!! smpai sakit-2 tangan . mende yang paling biase bile main bowling ialah
dia akan selalu MENANG !! and aku pulak selalu KALAH 
 BERSERONOKlah kami waktu tu...
lepastu pulak . abis main bowling terus dia nak balik . takde pown nak round-2 dulu ke ape ke
aku nie nak beli buku niat dihati . tp langsong tak diendahkan 
aku merajoklah suro dia balik then tinggalkan aku . punye selamber je dia balik betul-2 tinggalkan aku . GERAM gile aku dengan dia . aku pown balik la .
lepas smpai rumah dia call tapi aku tak angkat . saje nak dia tahu yg aku tengah marah dia
punye dia risau dekat 40kali dia call aku .
tersenyum hati ni . sayang jugak dia kat aku . ehehehe
ok ! endingnye . aku call cepat dia angkat . aku mintak maaf tapi dia cakap TAK PAYAH maybe dia geram dengan aku . biar je la . aku tahu dia okey nanti .
by the way harini kiteorg cukup setahun dua bulan . ehehe
I LOVE YOU encik Ferdaus
...sekian...